|
|
| |
|
munjamen
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Јануар 31, 2010, 02:57:22 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cane
Građanin
Van mreže
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 8.0
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Јануар 31, 2010, 09:23:10 » |
|
Ako se pažljivo izanalizira sve sto je receno u Dnevniku RTS proizilazi da nisu samo plate u cementari te koje su dale ovaj prosek od 57000. Malo sam računao i ispada da kada odbijemo cementaru ostali zaposleni imaju prosek oko 50000 hiljada (ne znam tačno gde je zaposleno tih 3/4 najverovatnije su to oni koji se finansiraju iz budžeta republičkog ili lokalnog). Bez obzira na sve mislim da ova statistika ne daje pravu sliku, tj. broj nezaposlenih je nešto što treba da nas brine. Potrošnja na pijaci takođe nije neko merilo standarda građana pošto se veliki broj nas snadbeva tim artiklima iz sopstvenih izvora.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dora Bakojanis
4um fanatik

Van mreže
Pol: 
Starost: 56
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Фебруар 01, 2010, 12:52:07 » |
|
Ako se pažljivo izanalizira sve sto je receno u Dnevniku RTS proizilazi da nisu samo plate u cementari te koje su dale ovaj prosek od 57000. Malo sam računao i ispada da kada odbijemo cementaru ostali zaposleni imaju prosek oko 50000 hiljada (ne znam tačno gde je zaposleno tih 3/4 najverovatnije su to oni koji se finansiraju iz budžeta republičkog ili lokalnog). Bez obzira na sve mislim da ova statistika ne daje pravu sliku, tj. broj nezaposlenih je nešto što treba da nas brine. Potrošnja na pijaci takođe nije neko merilo standarda građana pošto se veliki broj nas snadbeva tim artiklima iz sopstvenih izvora.
Ma ne, uopste nisu samo plate u cementari te koje su dale ovaj prosek...Najverovatnije da plate ostalih zaposlenih daju ovaj prosek. A osim toga pijacnim ,,artiklima'' se snabdevamo iz sopstvenih izvora. Pa prosto ne znamo kako i gde da potrosimo te visoke plate. Konacno, posto smo tako besni, i treba da nam se uvede spaljivanje otpada u cementari da imamo o cemu da brinemo a zaposlenima u cementari da podigne ovako bedni prosek. Cinicna? Ma jok, samo posmatram kako cane od oktobra kad nam se prikljuci pokusava (priznajem na elegantan nacin) da relativizuje sve sto su cinjenice u vezi sa cementarom a ta uvijenost u finu oblandu mi je gora od otvorenog i jasnog stava pa ma kakav on bio. p.s. jedan sat po ponoci, a ja se zjb ovde, a treba mi ustati u 5 dda pomuzem kravu, da deci obezbedim kajmaka...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Фебруар 01, 2010, 01:00:48 Dora Bakojanis »
|
Sačuvana
|
My best regards to Uncle Wiggly in Connecticut
|
|
|
|
munjamen
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Фебруар 01, 2010, 02:23:21 » |
|
p.s. jedan sat po ponoci, a ja se zjb ovde, a treba mi ustati u 5 da pomuzem kravu, da deci obezbedim kajmaka...
 Da nemas za prodaju jedno kilo starog ? Cane, ne znam ja sta si ti racunao ali nije poenta u tome. Poenta je da ljudi masovno odlaze iz grada prvenstveno zbog nezaposlenosti. Po poslednjem popisu iz 2002, bilo nas je tacno 14 001. Sada, prema nekim prilicno tacnim procenama po osnovu birackih spiskova, ima nas oko 10000, verovatno i manje jer niko ne zna koliko je u ljudi u Rusiji i drugim zemljama, koji su cas tamo cas ovamo, a vode se kao stanovnici Kosjerica. Prirastaj je jos tragicniji: 2008. je rodjeno oko 100 beba a umrlo je nesto preko 300. 2009. rodjeno je 76 a umrlo 250. Sve ovo kad se sabere za opstinu velicine Kosjerica je katastrofalno i, po meni, put bez povratka. Mislim da je vec kasno za "dijabaze" i ostale perspektive koje nam obecavase sve ove godine. Ostacemo samo siva tacka na karti Srbije koja proizvodi cement i to je to. Nesto slicno Vreocima koji su sinonim za ugalj. S druge strane je ova blesava statistika koja prikazuje Kosjeric kao arapski emirat, sto vredja zdrav razum. To su skontali cak i ovi sa RTS-a i pokusali da prenesu takvu poruku.Pijac je potpuno nebitan, posluzio je samo kao ilustracija. Intervjuisali su oni mnoge i svi su nezadovoljni i ogorceni, ali ne moze sve stati u prilog od tri minuta.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Март 27, 2010, 12:29:01 munjamen »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Chutura
Građanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Фебруар 01, 2010, 12:58:24 » |
|
Nema nikakve dileme ko vuče prosek ali prosek plata koji je predočen nema veze sa realnim prosekom i čitav problem je u primenjenoj metodologiji. Ovako visok prosek zarada sigurno nije dobijen tako što se cela masa zarada (neto) u opštini podeli sa ukupnim brojem zaposlenih u opštini. Najverovatnije je da je uzet uzorak od nekoliko stotina zaposlenih koji pri tome nije reprezentativan. Po meni, najpošteniji pokazatelj ekonomskog stanja u nekoj opštini bi bio kada se ukupna masa neto zarada podeli sa ukupnim brojem radno sposobnog stanovništva (zaposleni + nezaposleni) ili da se podeli sa ukupnim brojem stanovnika jedne opštine (u našem slučaju oko 14.000 ljudi)
Statistika je takva nauka gde u zavisnosti od određenog statističkog uzorka možeš prikazati različite rezultate tj.možeš štelovati rezultate onako kako tebi odgovaraju u zavisnosti od cilja koji hoćeš da postigneš.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
munjamen
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Фебруар 01, 2010, 04:36:11 » |
|
Pa ne kaže se džabe:"Postoje tri vrste laži- laž, velika laž i STATISTIKA".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cane
Građanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Фебруар 01, 2010, 09:57:13 » |
|
Doro, neznam zbog čega si toliko isfrustrirana. Pretpostavljam da očekuješ da se svi klanjaju kada ti nešto izjaviš. Nemam običaj nikoga lično da prozivam ali tebe i pored dobre volje nemogu da preskočim. Nadam se da se ne snadbevaš poljoprivrednim proizvodima iz sopstvenih izvora pošto sumljam da si ikada prišla kravi bliže od dva metra. Kada si već kako sama kažeš pristalica toga da se jasno iznose stavovi jasno ti stavljam do znanja da ne želim da delim građane ovog grada po bilo kom osnovu, a najmanje mi pada na pamet da komentarišem lična primanja bilo čija ona bila. Sa druge strane slažem se da su tvoji stavovi jasni kada je u pitanju opterećenost cementarom i gradskom vlašću (doduše malo uvijena u oblandu brige o zdravlju stanovnika ovog grada). Nadam se da je ovo bilo dovoljno otvoreno i jasno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dora Bakojanis
4um fanatik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #23 poslato: Фебруар 02, 2010, 12:00:34 » |
|
 Da nemas za prodaju jedno kilo starog ? ne mogu da verujem, munja, ti il' si prodo kravu il' predajes mleko, trece nema!? nem' starog, jbg, pojedosmo sve, al' videcu za tebe nesto kod komsinice... a sad poslastica: Doro, neznam zbog čega si toliko isfrustrirana. Pretpostavljam da očekuješ da se svi klanjaju kada ti nešto izjaviš. Nemam običaj nikoga lično da prozivam ali tebe i pored dobre volje nemogu da preskočim. Nadam se da se ne snadbevaš poljoprivrednim proizvodima iz sopstvenih izvora pošto sumljam da si ikada prišla kravi bliže od dva metra. Kada si već kako sama kažeš pristalica toga da se jasno iznose stavovi jasno ti stavljam do znanja da ne želim da delim građane ovog grada po bilo kom osnovu, a najmanje mi pada na pamet da komentarišem lična primanja bilo čija ona bila. Sa druge strane slažem se da su tvoji stavovi jasni kada je u pitanju opterećenost cementarom i gradskom vlašću (doduše malo uvijena u oblandu brige o zdravlju stanovnika ovog grada). Nadam se da je ovo bilo dovoljno otvoreno i jasno.
sto se ti cane cimas oko moje krave, nemas razloga za sum lju, veruj mi, kao sto verujem i ja tebi kao nepristrasnom i objektivnom cementarcu, koji, uz to, nema obicaj nikoga licno da proziva, a da si mene preskocio - grdno bih se razocarala! Naravno da sam opterecena cementarom, i te kako opterecena, cudim se svima onima koji nisu, cak i onima koji misle da ce parama moci kupiti zdravlje, i jesam frustrirana, jako sam frustrirana time sto hodajuci po ivici egzistencije i dalje mislim da bih bila vrlo nesrecna individua kad bi mi pare bile osnov za licnu srecu. Sum ljaj u kravu i sve ostalo, ali, molim te, dozvoli, i ti i svi ostali, da sam prestravljena od same pomisli da nam se ovde moze dogoditi ekoloska katastrofa i vrlo sebicna u nameri da nemam osecaja ni takta za one koji to nisu! Zato sam spremna da se ovako prepucavam s tobom po forumu i volela bih da cujem jos otvorenije i jasnije tvoje argumente za mir i spokoj koji imas u vezi sa time, kao i u vezi sa temom - da li smo realno prvi u Srbiji sa platama i da li dobro zivimo. Da, bilo je dovoljno otvoreno i jasno da ni tebi nije lako, ali...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bilja
Novi građanin
Van mreže
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #24 poslato: Фебруар 02, 2010, 12:41:09 » |
|
Poštovana gospođo,poštujem i podržavam vaš stav u vezi ekologije,i zaista bi jadino prava lavina mogla nešto pokrenuti u ovoj davno uspavanoj zajednici,ali prespavaće ovaj grad i ovaj problem ali će se zato baviti toliko nebitnim stvarima kao na primer da li ste prišli kravi na metar ili ne Ne mogu pojedine individue nikako da shvate da nisu svi odrastali u selu ,mada je to u ovo vreme ogromna prednost.Ako ne zbog gore pomenutog kajmaka,onda zbog "slobode"da pišu i govore što god im padne na pamet!Poreklo im daje određenu vrstu "imuniteta".
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
cane
Građanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #25 poslato: Фебруар 02, 2010, 01:16:41 » |
|
Vidiš Doro, ne brine me toliko ekološka katastrofa koliko ljudska. Po pitanju ekologije se može još nešto učiniti ali za ovo drugo teško da postoje i uređaji koji mogu da izmere. Ne razumem odakle više toliko negativne energije da se čak ne tripe ni postovi na forumu od nas (ili mene pošto izgleda da sam usamljen) koji vidimo stvari malo drugačije. Koliko znam statistika je ista za sve (i sam se ne slažem sa načinom na koji se dolazi do brojki) i šta je negativno ukoliko smo u nečemu prvi. Da li mislite da je u drugim opštinama bolje? Jednom sam već napisao da bi najbolje bilo da cementara prestane sa radom, da se vratimo korenima. Rešili bi sve probleme i oko ekologije i oko proseka plata. Da ne zaboravim iskreno priznajem da si bolja sa rečima ali ću se potruditi da budem ravnopravan u diskusiji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
prle
Građanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: Фебруар 02, 2010, 10:14:28 » |
|
Čim se zahukta tema koja nije baš po volji predsednika, nađe se neko pa potisne sa nevažnim sraćkalicama(temama), pa ko poseti forum i pogleda aktuelne , vidi šta vidi i pomisli ništa se ne dešava. Zdravlje je preče od svega!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
dobrila
Novi građanin
Van mreže
OS:  Windows XP Browser:  Microsoft Internet Explorer 7.0
|
 |
« Odgovor #27 poslato: Фебруар 03, 2010, 02:02:59 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ali deda drkonja i njegovih 40 nadimaka
|
|
|
prle
Građanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #28 poslato: Фебруар 05, 2010, 01:15:16 » |
|
A uuuuu predsednice sta naprica na televiziji Vujic juce u Valjevu. Svak ti cast, zasto to tako ne pricas i nama preko radija i TV Lava? Samo da uspem da nadjem snimak i sve ce vam biti jasno!!!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: Фебруар 05, 2010, 01:19:00 prle »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
munjamen
|
 |
« Odgovor #29 poslato: Март 26, 2010, 06:50:14 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dora Bakojanis
4um fanatik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #30 poslato: Март 27, 2010, 12:01:28 » |
|
,,...Posmatrano po delatnosti, prvi po visini zarada u Srbiji su bankari, radnici u finansijskom posredovanju sa prosečnih 79.967 dinara. Slede oni u vazdušnom saobraćaju, koji su zaradili po 69.871, pa naftaši sa prosekom od 67.011 dinara. Ne mogu da se požale ni duvandžije sa platom od 65.911 dinara, kao ni zaposleni u osiguranju, sa platom u februaru od 60.146 dinara. Oni koji rade u organizacijama na bazi učlanjenja prošlog meseca su dobili 57.398 dinara.''
Vidis, munja, to ti je to! Sta kukas, vidis valjda ko nam dize prosek?! Pa sad posteno priznaj za koga radis. Ja u JAT- u, sta imam da krijem?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|