.::kosjeric-forum::. | Druzenje | Zabava | Politika| Lep provod zeli vam .::kosjeric-forum::.Opština Kosjerić~Vanprivredne organizacije opštine Kosjerić~ Turisticka organizacija
Stranice: 1 2 3 [4]  Sve   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Turisticka organizacija  (Pročitano 4881 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
S.J.
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 7.0

« poslato: Јул 04, 2008, 01:47:14 »

Upozorenje: nije za one koji ne vole duge postove
Tema u sirem smislu: T U R I Z A M
Tema u uzem smislu: kadrovska politika
Radni naslov: Apel na svest i savest, a videcemo sta ce iz ovog mog pisanija na kraju proizaci

E, ovako, recimo da je ovo jedan od nacina da razresim andricevsku dilemu ,,dodjetakonekovreme....'' u korist da nesto kazem, rizikujuci tako da mi mnogi prijatelji ili poznanici kazu ,,mani se corava posla'' i najverovatnije da bi bili u pravu ali, uprkos tome ja negde osecam moralnu obavezu i duznost da onako donkihotovski ipak umirim svoju savest. Mislim, pricam ja ovo stalno, ali, ljudi se ne cimaju pojedinacno, a ovaj Forum mi se ucinio kao zgodan medij , vidim – posecuje se, cita se. I, na kraju krajeva, kad iznesete javno svoje misljenje, mnogo je lakse da se povucete u svoj kutak, i svoju energiju (koja evidentno presusuje) i ev. sposobnosti preusmerite i krenete da se bavite necim sto ima smisla.
                   Posto sam, u svom stilu, napravila predugacak uvod, prelazim na stvar:
Pocecu sa pitanjem: Koga uopste zanima turizam? Mislim, naravno, na razvoj ove delatnosti u nasoj opstini. Moja misija je nekako stalno bila skretanje paznje na to da je to jako dobra stvar, da raspolazemo resursima, da treba da ih iskoristimo, da treba da predocimo ljudima kakve su koristi od bavljenja ovim, pre svega mislim na seoski turizam, kakve koristi ima drustvena zajednica itd. itd. To je velika prica. Za neku drugu priliku.
                  E, sad, pod pretpostavkom da smo se opredelili da to razvijamo, moramo mnogo toga da uradimo i moramo znati, pre svega sledece: ,, Turizam je najkomplikovaniji sistem na zemlji'', sto rece jedan profesor sa Univerziteta u Djenovi, kog sam imala prilike da slusam. Da bi se upravljalo ovim sistemom potrebno je mnogo stvari. Turizam je , zapravo, nedefinisani fenomen, ali zato imamo razne turizme koji su definisani sa 12 ,,interfejsova'', ok, kapiiram da je to zamarajuce, odustajem...Idemo dalje: Bitne karakteristike turisticke delatnosti su: slozenost, heterogenost i specificnost trzista, tako da je to siroko podrucje za implementaciju najnovijih naucnih saznanja u ovoj oblasti, bilo da je rec o pojedinacnim nosiocima turisticke ponude ili o subjektima koji kreiraju i koordiniraju turisticku ponudu na makronivou (lokalnom, regionalnom, nacionalnom). E, tu dolazimo do turisticih organizacija kao nosioca t. ponude na lokalnom nivou. I do ove nase, kosjerske. Sta ona predstavlja? Sta radi? Da li su to ,,Cobanski dani'', da li je to ,,prodavanje letovanja'' i drugi agencijski poslovi ili je to mozda socijalna ustanova, nesto kao centar za zbrinjavanje nezbrinutih lica onih partija koje osvojise vlast? Polako, doci cemo i do toga.
                 Bez narocitih pretenzija da previse uozbiljim temu u smislu iznosenja strucne analize, ipak se moram osvrnuti na nesto sto je u sadasnjem vremenu posebno bolna tacka (manje-vise svuda, a u nasem mestu je to dovedeno do apsurda i predstavlja predmet podsmeha, a ,,da nije zalosno – bilo bi smesno''), a to je, svakako, KADROVSKA POLITIKA, ili, da budem preciznija, podela ,,ratnog plena'' posle izbora.
                 Svedoci smo lakonskog pristupa ovoj problematici u razlicitim oblastima, ja cu se ovde fokusirati na turizam. Kao personalno intenzivnu delatnost. Dakle – ljudski resursi.
                 Ljudski resursi raspolazu znanjem koje je neophodno za obavljanje radnih aktivnosti i za razvoj uopste, imaju inovatorsku performansu, poseduju intelektualne, bioloske i fizioloske potencijale bez kojih se ne moze odvijati proces rada. Termin kadar je rec francuskog porekla le cadre i podrazumeva zaposlena lica, u prvom redu strucnjake i rukovodioce...U svetu zakona konkurentskih prednosti, osnovna snaga svake kompanije nisu ni tehnicka oprema, ni uredjenost prostora, ni informaticka oprema, ni vrsta proizvoda, jer sve se to moze nadomestiti, preslikati i zameniti. Osnovna snaga svake kompanije je – ljudski potencijal. Tako i kvalitet turistickog proizvoda (usluge) u velikoj meri zavisi od kvaliteta i kvalifikovanosti kadrova, sto je cesto limitirajuci faktor u ovoj delatnosti. Pri tome treba imati u vidu prvenstveno znacaj informisanja i propagande kao podloge za donosenje odgovarajucih odluka vezanih za osnovnu funkciju TO...Neophodan uslov za uspesno ostvarivanje ovih zadataka je edukovan kadar, pre sv. upravljackih struktura na spoznavanju motiva i potreba turistickih potrosaca i nacin njihove najefikasnije satisfakcije. U suprotnom, oni se oslanjaju na intuiciju pri odlucivanju, gde je znatno veci stepen rizika za greske. Proces stalnog i neprekidnog usaglasavanja ponude sa heterogenom, segmentiranom, ciklicnom i sve vise sofisticiranom traznjom je neophodan uslov opstanka i razvoja.
               Kakve sve to veze ima sa mnom?
               Zaposlena sam u TOK na mestu strucnog saradnika za poslove turizma. Lagodna pozicija, ,,saradjujete'' manje ili vise, u zavisnosti od toga da li smatrate da je vredno da podrzite neku ideju ili ne, nemate preveliku odgovornost...Ono sto je lose je kada uvidite da se ne radi dobro, kada vam ,,utrpavaju'' direktore bez pokrica, kada ossecate da morate da stanete u odbranu svog i dostojanstva svoje profesije a protiv mediokriteta i diletantizma svake vrste!
               U slucaju raspisivanja javnog konkursa za direktora TOK, ono sto bih ja mogla da ponudim u okviru svog CV-a je: diploma PMF u Bgd. (Odsek za turizam), odslusani svi semestri na postdiplomskim studijama na Ekonomskom fakultetu (Menadzment u turizmu), nekoliko certifikata u oblasti edukacije za ruralni turizam i ostale podrazumevajuce pratece stvari (da ih sada ovde ne nabrajam), 14 godina rada u TOK (jedan period ,,Srbijasume''-agencijski poslovi), iz cega je proizasla dobra saradnja i veze sa svim relevantnim turistickim poslenicima po Srbiji, vanstranacki orijentisana (ja pomalo idealisticki mislila da mi je to +, da turizam, kao fenomen vezan za putovanja, siri vidike i da neko ko se time bavi ne treba da se svrstava u neke uske okvire), ali, ha, ha, ha, to se ovde racuna kao politicka nepodobnost, pa tako, godinama unazad ne mogu biti i zvanicno lider u svojoj organizaciji; dalje, imam program, autor sam nekih strateskih dokumenata kako da se unapredi postojece stanje, kako da se revitalizuje manifestacija i sl. i....(vec polako u opadanju) – energiju i entuzijazam da se sve ovo o cemu sam pricala i ostvari. Malo li je?
              E, ako je malo, ok, izvolite, drugovi dragi, SPS-ovci i ostali, dovedite koga hocete, pa bilo da su eksperti, konobari ili kuvari, ,,kako posejete, tako cete i znjeti'', meni odgovara, ostaje mi vise vremena za druge obaveze kojih imam na pretek, samo sam, eto, htela da ukazem na, mozda ipak, presedan, u odnosu na druge organizacije, koji se cini ukoliko se napravi los izbor, da ne govorim o racionalizaciji budzeta itd.
              Nego, ostaje opeet pitanje: gde je tu moral, ljudska cast, cestitost, obraz?
Mislim, pre svega, na one, koji imaju decu, koji skoluju decu, ili su ih skolovali, deca koja su u junskim ispitnim rokovima ,,grejala stolicu'', za razliku od dece koja su se rashladjivala po okolnim recicama i vodopadima, na one koji su svoju decu skolovali pa ,,spakovali'' u inostranstvo (ili su deca pobegla od njih i njihovog sistema) pa sada zbrinjavaju svoje partijske ,,kadrove'' na mesta funkcionera i to, ne bilo kakvih, nego onih koja treba da budu OGLEDALO opstine Kosjeric.
             I na kraju, znam ja da to njima ne vredi pricati, moja ,,ciljna grupa'' su oni koji ovo precutno primaju, zabijajuci glavu u pesak, i, negde, daju legitimitet takvom ponasanju.
             Toliko, za sada, od mene, pozivam, ali zaista, na konstruktivnu diskusiju, spemna sam da odgovorim na pitanja u vezi sa turizmom i, molim, bez trolovanja, ukoliko je moguce, u ovoj temi.

« Poslednja izmena: Јул 04, 2008, 02:01:55 S.J. » Sačuvana

via longa, vita brevis

Dora Bakojanis
4um fanatik
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Starost: 56

Windows XP
Browser:
Opera 9.50

« Odgovor #46 poslato: Новембар 21, 2008, 11:04:44 »

Najtuznija istina u celoj stvari je u sledecem: znate kada cemo ponovo u ovakvoj i jos goroj ekonomskoj situaciji, koju nam predvidjaju, ponovo dobiti te pare? Vise nikad.

Za ovo bi zaista neko morao da odgovara, a oni neka se dogovore ko. Neko sigurno jeste. Neka pisu izvestaje koliko hoce, svaki svoj, ali na kraju hocemo odgovornost.

Upravo tako. Odgovornost. I nije se igrati sa tim.
Nije problem samo u tome sto bivsi menadzer i ostali neodgovarajuci likovi na pozicijama ne naprave nesto, veci je problem kad nacine stetu svojim losim delovanjem. A to je posledica neznanja i zelje za autokratskom vladavinom. Kad se persona takvog kalibra nadje na vaznoj poziciji, ona ocigledno raspolaze enormnom kolicinom samopouzdanja koja povratno stvara osecaj samozadovoljstva, samobitnosti, osecaj da ,,takvog majka vise ne radja'' i onda se dogodi ,,samostalan rad'', najcesce prekriven velom misterije, povrsnost, osljarenje; onda se dogodi mesetarenje, uz akcenat na ,,uze specijalnosti'', a neke bogami ne trpe pogresno delovanje tako da se posledice osecaju i dalje. ,,Sto jedan lud zamrsi, sto mudrih ne mogu razmrsiti''.
To treba da bude pouka za one koji odlucuju o tome. Ne cinite kompromise. Mislite na svoju decu.
Sačuvana

My best regards to Uncle Wiggly in Connecticut

petarmis
Novi građanin

Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 6.0

« Odgovor #47 poslato: Новембар 22, 2008, 09:53:58 »

Zbog ocuvanja suvereniteta teme koju vodi S.J., za odgovore otvaram novu temu ''Pitanja - Odgovori''.
Sačuvana

tihi
Super građanin
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #48 poslato: Новембар 22, 2008, 10:47:07 »

Zbog ocuvanja suvereniteta teme koju vodi S.J., za odgovore otvaram novu temu ''Pitanja - Odgovori''.
Iskren da budem, nisam bas ovo razumeo ali ako je poenta da se napravi pod forum za pitanja i odgovore na kome bi zainteresovani gradjani postavljali pitanja lokalnoj vlasti, onda to podrzavam,ali mislim da bi svako ko zeli da ucestvuje u tome morao da postuje odredjena pravila koja bi se odnosila i na one koji postavljaju pitanja i na one koji odgovaraju na pitanja. Na taj nacin bi se izbegle situacije da se na neka pitanja ne odgovori ili da se kasni sa odgovorom itd. I sve sto duze razmisljam ova ideja mi se sve vise svidja jer imacemo jedanu vrlo neposrednu komunikaciju sa lokalnom vlascu tj. odgovore iz prve ruke a na kraju svega ostace pisani trag o svemu.
Sačuvana

Yety
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac
Starost: 114

Windows XP
Browser:

« Odgovor #49 poslato: Новембар 22, 2008, 10:49:42 »

Citat
Zbog ocuvanja suvereniteta
i teritorijalnog integriteta,
Citat
teme koju vodi S.J.,

Rodjo, sad si se setio? Trebalo je u martu da trazis, da pored one dve, otvore i: "Pitajte managera".
Ima li jedna opstina vaznije ljude od predsednika, poslanika i managera? Sad si okasnio.
Nego, odgovori ti ovde na ono sto su te ljudi pitali, i bice dovoljno.
Sačuvana

tihi
Super građanin
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #50 poslato: Новембар 22, 2008, 11:01:07 »

Nikad nije kasno, moze to i danas.
Sačuvana

gradjanin
Novi građanin

Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Justice!Only justice!

Windows XP
Browser:
Firefox 3.0.4

« Odgovor #51 poslato: Новембар 24, 2008, 09:55:06 »

Upozorenje: nije za one koji ne vole duge postove
Tema u sirem smislu: T U R I Z A M
Tema u uzem smislu: kadrovska politika
Radni naslov: Apel na svest i savest, a videcemo sta ce iz ovog mog pisanija na kraju proizaci

E, ovako, recimo da je ovo jedan od nacina da razresim andricevsku dilemu ,,dodjetakonekovreme....'' u korist da nesto kazem, rizikujuci tako da mi mnogi prijatelji ili poznanici kazu ,,mani se corava posla'' i najverovatnije da bi bili u pravu ali, uprkos tome ja negde osecam moralnu obavezu i duznost da onako donkihotovski ipak umirim svoju savest. Mislim, pricam ja ovo stalno, ali, ljudi se ne cimaju pojedinacno, a ovaj Forum mi se ucinio kao zgodan medij , vidim – posecuje se, cita se. I, na kraju krajeva, kad iznesete javno svoje misljenje, mnogo je lakse da se povucete u svoj kutak, i svoju energiju (koja evidentno presusuje) i ev. sposobnosti preusmerite i krenete da se bavite necim sto ima smisla.
                   Posto sam, u svom stilu, napravila predugacak uvod, prelazim na stvar:
Pocecu sa pitanjem: Koga uopste zanima turizam? Mislim, naravno, na razvoj ove delatnosti u nasoj opstini. Moja misija je nekako stalno bila skretanje paznje na to da je to jako dobra stvar, da raspolazemo resursima, da treba da ih iskoristimo, da treba da predocimo ljudima kakve su koristi od bavljenja ovim, pre svega mislim na seoski turizam, kakve koristi ima drustvena zajednica itd. itd. To je velika prica. Za neku drugu priliku.
                  E, sad, pod pretpostavkom da smo se opredelili da to razvijamo, moramo mnogo toga da uradimo i moramo znati, pre svega sledece: ,, Turizam je najkomplikovaniji sistem na zemlji'', sto rece jedan profesor sa Univerziteta u Djenovi, kog sam imala prilike da slusam. Da bi se upravljalo ovim sistemom potrebno je mnogo stvari. Turizam je , zapravo, nedefinisani fenomen, ali zato imamo razne turizme koji su definisani sa 12 ,,interfejsova'', ok, kapiiram da je to zamarajuce, odustajem...Idemo dalje: Bitne karakteristike turisticke delatnosti su: slozenost, heterogenost i specificnost trzista, tako da je to siroko podrucje za implementaciju najnovijih naucnih saznanja u ovoj oblasti, bilo da je rec o pojedinacnim nosiocima turisticke ponude ili o subjektima koji kreiraju i koordiniraju turisticku ponudu na makronivou (lokalnom, regionalnom, nacionalnom). E, tu dolazimo do turisticih organizacija kao nosioca t. ponude na lokalnom nivou. I do ove nase, kosjerske. Sta ona predstavlja? Sta radi? Da li su to ,,Cobanski dani'', da li je to ,,prodavanje letovanja'' i drugi agencijski poslovi ili je to mozda socijalna ustanova, nesto kao centar za zbrinjavanje nezbrinutih lica onih partija koje osvojise vlast? Polako, doci cemo i do toga.
                 Bez narocitih pretenzija da previse uozbiljim temu u smislu iznosenja strucne analize, ipak se moram osvrnuti na nesto sto je u sadasnjem vremenu posebno bolna tacka (manje-vise svuda, a u nasem mestu je to dovedeno do apsurda i predstavlja predmet podsmeha, a ,,da nije zalosno – bilo bi smesno''), a to je, svakako, KADROVSKA POLITIKA, ili, da budem preciznija, podela ,,ratnog plena'' posle izbora.
                 Svedoci smo lakonskog pristupa ovoj problematici u razlicitim oblastima, ja cu se ovde fokusirati na turizam. Kao personalno intenzivnu delatnost. Dakle – ljudski resursi.
                 Ljudski resursi raspolazu znanjem koje je neophodno za obavljanje radnih aktivnosti i za razvoj uopste, imaju inovatorsku performansu, poseduju intelektualne, bioloske i fizioloske potencijale bez kojih se ne moze odvijati proces rada. Termin kadar je rec francuskog porekla le cadre i podrazumeva zaposlena lica, u prvom redu strucnjake i rukovodioce...U svetu zakona konkurentskih prednosti, osnovna snaga svake kompanije nisu ni tehnicka oprema, ni uredjenost prostora, ni informaticka oprema, ni vrsta proizvoda, jer sve se to moze nadomestiti, preslikati i zameniti. Osnovna snaga svake kompanije je – ljudski potencijal. Tako i kvalitet turistickog proizvoda (usluge) u velikoj meri zavisi od kvaliteta i kvalifikovanosti kadrova, sto je cesto limitirajuci faktor u ovoj delatnosti. Pri tome treba imati u vidu prvenstveno znacaj informisanja i propagande kao podloge za donosenje odgovarajucih odluka vezanih za osnovnu funkciju TO...Neophodan uslov za uspesno ostvarivanje ovih zadataka je edukovan kadar, pre sv. upravljackih struktura na spoznavanju motiva i potreba turistickih potrosaca i nacin njihove najefikasnije satisfakcije. U suprotnom, oni se oslanjaju na intuiciju pri odlucivanju, gde je znatno veci stepen rizika za greske. Proces stalnog i neprekidnog usaglasavanja ponude sa heterogenom, segmentiranom, ciklicnom i sve vise sofisticiranom traznjom je neophodan uslov opstanka i razvoja.
               Kakve sve to veze ima sa mnom?
               Zaposlena sam u TOK na mestu strucnog saradnika za poslove turizma. Lagodna pozicija, ,,saradjujete'' manje ili vise, u zavisnosti od toga da li smatrate da je vredno da podrzite neku ideju ili ne, nemate preveliku odgovornost...Ono sto je lose je kada uvidite da se ne radi dobro, kada vam ,,utrpavaju'' direktore bez pokrica, kada ossecate da morate da stanete u odbranu svog i dostojanstva svoje profesije a protiv mediokriteta i diletantizma svake vrste!
               U slucaju raspisivanja javnog konkursa za direktora TOK, ono sto bih ja mogla da ponudim u okviru svog CV-a je: diploma PMF u Bgd. (Odsek za turizam), odslusani svi semestri na postdiplomskim studijama na Ekonomskom fakultetu (Menadzment u turizmu), nekoliko certifikata u oblasti edukacije za ruralni turizam i ostale podrazumevajuce pratece stvari (da ih sada ovde ne nabrajam), 14 godina rada u TOK (jedan period ,,Srbijasume''-agencijski poslovi), iz cega je proizasla dobra saradnja i veze sa svim relevantnim turistickim poslenicima po Srbiji, vanstranacki orijentisana (ja pomalo idealisticki mislila da mi je to +, da turizam, kao fenomen vezan za putovanja, siri vidike i da neko ko se time bavi ne treba da se svrstava u neke uske okvire), ali, ha, ha, ha, to se ovde racuna kao politicka nepodobnost, pa tako, godinama unazad ne mogu biti i zvanicno lider u svojoj organizaciji; dalje, imam program, autor sam nekih strateskih dokumenata kako da se unapredi postojece stanje, kako da se revitalizuje manifestacija i sl. i....(vec polako u opadanju) – energiju i entuzijazam da se sve ovo o cemu sam pricala i ostvari. Malo li je?
              E, ako je malo, ok, izvolite, drugovi dragi, SPS-ovci i ostali, dovedite koga hocete, pa bilo da su eksperti, konobari ili kuvari, ,,kako posejete, tako cete i znjeti'', meni odgovara, ostaje mi vise vremena za druge obaveze kojih imam na pretek, samo sam, eto, htela da ukazem na, mozda ipak, presedan, u odnosu na druge organizacije, koji se cini ukoliko se napravi los izbor, da ne govorim o racionalizaciji budzeta itd.
              Nego, ostaje opeet pitanje: gde je tu moral, ljudska cast, cestitost, obraz?
Mislim, pre svega, na one, koji imaju decu, koji skoluju decu, ili su ih skolovali, deca koja su u junskim ispitnim rokovima ,,grejala stolicu'', za razliku od dece koja su se rashladjivala po okolnim recicama i vodopadima, na one koji su svoju decu skolovali pa ,,spakovali'' u inostranstvo (ili su deca pobegla od njih i njihovog sistema) pa sada zbrinjavaju svoje partijske ,,kadrove'' na mesta funkcionera i to, ne bilo kakvih, nego onih koja treba da budu OGLEDALO opstine Kosjeric.
             I na kraju, znam ja da to njima ne vredi pricati, moja ,,ciljna grupa'' su oni koji ovo precutno primaju, zabijajuci glavu u pesak, i, negde, daju legitimitet takvom ponasanju.
             Toliko, za sada, od mene, pozivam, ali zaista, na konstruktivnu diskusiju, spemna sam da odgovorim na pitanja u vezi sa turizmom i, molim, bez trolovanja, ukoliko je moguce, u ovoj temi.

Prvo nauci da  andricevu dilemu pises odvojeno a onda mozez da komentarises.Inace stvarno treba razmisliti ko kako radi u toj org.

Sačuvana

superhik
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #52 poslato: Новембар 24, 2008, 11:24:57 »

Gradjanine, o'ladi malo !!! Ta dilema je, cini mi se, namerno spojena a i ti mi ne delujes bas najpismenije.
Osim toga, kada naucis da odvojis citat od tvog komentara, onda drzi predavanja.
Jos nesto. Nikada se ne citira ovoliki tekst zbog jedne tvoje recenice.

Sačuvana

S.J.
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #53 poslato: Новембар 25, 2008, 12:27:26 »

Prvo nauci da  andricevu dilemu pises odvojeno a onda mozez da komentarises.

Jooooj, kukuuuu, sta me snadje! Ne bih se ni osvrtala na ovog ,,kandidata'' nego me i nehotice podseti na gresku koju sam ja tu napravila (i time pokaza dvostruko neznanje), (ali me mrzelo da ispravljam) a to je da sam ja to pogresno (brzopleto) krstila kao ,,andricevska dilema''. Kada Andric kaze ,,Dodje tako neko vreme kada budale progovore, pametni zacute a fukara se obogati" - on nema nikakvu dilemu da je to tako, ali zato ja imam, jer ne umem da cutim. (Ovde ne pretendujem jedino na fukaru). Eto, kako se sapletoh k'o pile u kucine, hvala gradjaninu sto me navede da otklonim gresku i hvala pismenim forumasima na uzdrzanosti kad me ne pitase kako ja to pomesah Andrica sa Sekspirom.
« Poslednja izmena: Новембар 25, 2008, 12:33:38 S.J. » Sačuvana

via longa, vita brevis

Otac Makarije
Gost
« Odgovor #54 poslato: Новембар 28, 2008, 02:18:43 »

Mogu li ja u Turističku da osveštam nove prostorije?
Sačuvana

S.J.
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:

« Odgovor #55 poslato: Април 14, 2009, 07:27:34 »

Pozdrav mojim dušebrižnicima i neka ne brinu za moja pisanija, ja nikada nisam imala problem koji mi ,,projektuju'' iz ličnog iskustva a tiče se podaničkog mentaliteta, još uvek sam svoja i samo svoja, a da imam posla, e da, i preko glave ga imam, treba dovesti u red sve ono što se planski i sistematično godinama urušavalo i degradiralo. To nije baš naročito za čast i hvalu, al' jbg, tako je kako je... Azn
Sačuvana

via longa, vita brevis

cane
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Windows XP
Browser:
Microsoft Internet Explorer 8.0

« Odgovor #56 poslato: Март 03, 2010, 08:47:00 »

Moram da priznam da ne pratim unutrašnja dešavanja u Turističkoj organizaciji ali mi se čini da se stvari pomeraju na bolje. Za početak prostor ispred prostorija u Kosjeriću je dosta reprezentativniji. Na opštinskom sajtu sam pročitao par informacija koje deluju ohrabrujuće, te mislim da smo nakon niza promašenih godina na pravom putu. 
Sačuvana

Insomnia
Građanin
*
Van mreže Van mreže

Pol: Žena
Starost: 22

ربما أنا مجرد الأر

Windows XP
Browser:
Firefox 3.6.3

« Odgovor #57 poslato: Јул 29, 2010, 11:56:45 »

mislim da sam skoro videla neki oglas da se trazi direktor Turisticke Organizacije Kosjeric.
sta se sa tim desilo?
jesmo li i na to mesto doveli nekog iz Pozege ili Uzica?
Sačuvana

لست متأكدا اذا انا اواجه الارق او كان مجرد تسببها بلدي حمض الجزر الاع

Stranice: 1 2 3 [4]  Sve   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: